torsdag 27 november 2008

The turkey is in the oven

Visst är det en jättesnygg mening? Jag kom precis på att om jag skriver en thriller då ska det vara motsatsfrasen till "Elvis has left the building". Dvs det som säkerhetsvakterna säger i öronsnäckan när presidenten har kommit hem till Vita Huset : "The turkey is in the oven. Do you copy? The turkey is in the oven." Slut på parentes.

Dessutom är det sant. Vi (dvs jag) har helt ignorerat det här i år, det hände så mycket annat. Däremot har vi idag först tittat på Macy's parade på TV (det skulle komme tre miljoner åskadare så vi gick inte dit) och sedan tagit en långpromenad i Central Park. Jag, min avkomma och mina föräldrar. Maken stannade hemma och lagade kalkon och skruvade ihop bokhyllor. Nu har vi kommit hem med röda kinder, druckit kaffe och just nu vilar sig alla inför middagen. Jag ansvarar för att stänga av ugnen prick klockan fyra, det borde jag greja. Kanske får jag göra potatismos också, det är faktiskt en av mina specialiteter. Mos med lite klumpar, det ska vara lite klumpar så att man känner att det är hemlagat.

Grannarna mitt emot har dukat ett bord till 17 personer. Vi spanar på dem för att se hur den här helgen ska firas, annars har vi mest ett otal TV-filmer att gå efter. Alla serier har minnst ett Thanksgivingavsnitt, "Vänner" måste ha gjort ett varje säsong för jag tyckte Monica stod där men en 12-kilos kalkon i vart och vartannat avsnitt. Hos oss hade vi helt andra vanor.

Idag är jag tacksam för att så stor del av min familj finns här hos mig, för de som finns på annan ort men precis ringde, för att kalkonen luktar gott, för att vi äntligen fått vårt matbord och för att jag är sa otroligt förskonad från livets hemskheter. Bland annat.

2 kommentarer:

Jorun sa...

Själv försöker jag fjärrstyra adventsfirandet i mitt nordliga hem, jag tycker de ska sätta upp stjärnor och ljus och den broderade adventskalendern. Pepparkaksbak och sånt känns också viktigt, men vad kan jag göra åt den saken? Inte mycket.

Jag tycker fortfarande väldigt mycket om din berättelse från skördefesten, jag kan känna lukten av kaffe och hembakt och den mänskliga värmen. Här är det lite kallt i dag, men kaffe kan jag ju brygga.

Charlie Truck sa...

Tack, som du ser ovan kom vi till slut igång med advenfirandet vi också. Du får nog ta igen med råge till julen.