tisdag 11 november 2008

Mycket roligare än "Tavlor på en utställning"Och så snygg hon var! Vill ni veta mer om hennes händelserika liv kan ni t ex läsa här.

ISAK (Isolera sydafrikakomittén) är den enda politiska organisation jag varit medlem i, om man inte räknar Amnesty. Det känns längesedan, det är längesedan, så längesean att det inte ens går att googla på. Jag kom precis på en grej, stay tuned!

Uppdatering: Jag har varit medlem i Kristna Fredsrörelsen också, det hade jag glömt. Vad hände med allt det engagemang jag hade i gymnasiet?

Uppdatering 2: Var jag verkligen medlem i ISAK? Vid närmare eftertanke sympatiserade jag nog bara. Jag stod med en bössa minst en gång iallafall, gills det? Sydafrika var iallafall en av de frågor som berörde, det var också så enkelt, så lätt att se vad som var rätt och fel. Inga gråzoner när det gällde vad man tyckte om apartheid. Det passade mitt tonårsjag.

3 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Jag har heller inte varit med i några politiska sammanhang, före Feministiskt initiativ. Men det hindrade inte att även jag gick runt med en "Free Nelson Mandela"-knapp på jackan under gymnasiet. (Tillsammans med Rör inte min kompis-handen.) Minns att det då kändes som att jojo, det kan man ju drömma om.

Hanna sa...

Nostalgi! Jag minns ISAK och sydafrikansk kampsång på kassett. Själv är jag för ung för att ha varit en del av rörelsen, men jag har fortfarande svårt för att tanka på Shell.

Och jodå, det går allt att googla... under förutsättning att man stavar rätt till kommittén :-). Annars ger "isak sydafrika" fler träffar.

Charlie Truck sa...

Aha, men jag tycker google kan ta hänsyn till mina stavfel. Jag hade också oranga Amnesty-knappar och ett brutet gevär! Och ett kärnkraft-nejtack-märke.