tisdag 25 november 2008

Ooops det blev visst tillfälligt avbrott.

Ursäkta frånvaron här, flera interstellära händelser har inträffat samtidigt. Dels är mina föräldrar på besök, dels fick vi vårt bohag i lördags. Dvs den container som packades med alla våra tillhörigheter den tredje juli har nu kommit fram. Det har varit en lång resa med visumförseningar och en tullmydighet som ville specialgranska varenda bokkartong. De rev upp lådorna, rev runt lite, klistrade igen och slängde in allt i containern igen. För det fick vi betala 1400 dollar. Enligt amerikanska tullmydighetens logik betalar men nämligen mer ju längre förtullningnen tar, som hyra ungefär.

Det är kul att återfinna vissa saker men mest undrar vi vad vi ska med allt till, och var det ska få plats. Och vad det säger om vårt liv att vi tydligen tyckte det var viktigt att ta med en flyttkartong full med rätt väl använda plastbunkar.

Annars funderar jag mest över the real New Yorkers jag inte mött som värmepannekillarna som aldrig kommer och råttfångarna som kom men var ineffektiva. Så nu sover vi och våra gäster utspridda i lägenheten på diverse soffor och sängar bland staplar av kartonger medans mössen dansar i hörnen och värmen växlar mellan 15 och 26 grader. Antingen eller alltså. Ute är det någon plusgrad och regn.

November är november är november, finns för att vi ska uppskatta maj.

Inga kommentarer: