onsdag 12 november 2008

Dagens sura kommentar

Kanske är jag högdragen men är de inte konstigt att avlsuta ett mail med "kram" om man skriver till någon för första gången? Och inte har någon direkt annan relation alltså. Jag skrev en kommentar om ett inloggningsproblem på en website och får ett svar avslutat med "kram" och ett förnamn.

Veckans lågoddsare, tror ni siten vänder sig främst (enbart) till kvinnor?

Uppdatering: Jag fick nu ett nytt mail av samma avsändare: "Bästa Karin, Ni har nu blivit registrerad..." Avsändaren kanske läser här?

3 kommentarer:

Jorun sa...

På min medie- och kommunikationskurs har vi en (manlig) polis som under första terminen skrev såna här inlägg när vi hade nätseminarium:

"Lasswells injektionsnålsteori innebär att en viss kommunikativ handling beräknas få en viss effekt. Detta synsätt ifrågasätts allt mer, bla bla bla (- - -) Kram, Stefan"

Kanske är det en svensk grej, och inte enbart kvinnligt? Eller så tänkte han att vi, hans till största delen kvinnliga kurskamrater, skulle känna oss mindre illa till mods över att ha ett råskinn till polis bland oss...

Rutan sa...

Det är jättekonstigt, tycker jag. Kram har blivit en hälsningsfras. Det ska inte bara kramas när man träffar folk, det ska skrivas i alla sammanhang också. Man måste dessutom ursäkta sig om man ifrågasätter det, för att inte verka rigid och kroppskontaktfientlig.

Charlie Truck sa...

Jag får väl vara tacksam att det inte stod "kramizar!!!".

Polisen kanske har gått på kurs han med? Eller så skulle han behöva en, kommunikationskurs kanske?