torsdag 28 juni 2007

Men jag är iallafall inte ensam...

Svenskar väljer livet utomlands skriver SvD. Men bara en tredjedel flyttar för gott.

4 kommentarer:

Karin sa...

Fast just det här tycker jag är en kvalitet hos svenskar, nyfikenheten, att de är utåtriktade att de vill ut i världen.
Där tycker jag att fransmännen ligger i lä.
De blir liksom så jäkla världsbäst på att vara fransmän att de inte passar någon annanstans sen. Nu överdrev jag, men lite?
Och så är det det där med främmande språk...

Charlie Truck sa...

Jovisst, svenska ungdomar reser nog mycket mer? Iallafall tidigare, redan i tonåren. Fast jag läste också någonstans att svenskar var sämst på att utnyttja Eurasmus vilket jag tycker verkar konstigt.

Karin sa...

Ja, det låter konstigt, men jag har inga andra uppgifter så...

Hanna sa...

Angående Sveriges bottenplacering (bara Storbritannien och Grekland är sämre) vad gäller att skicka iväg studenter på Erasmus-utbyte, så läste jag att en stor del av förklaringen var att svenska studenter i genomsnitt är äldre än andra europeiska studenter. I och med att man har möjlighet att läsa på universitetet när man har lust och inte bara året efter studenten, så har många redan ett ordnat liv med familj och allt. Bland dem som läser vidare direkt (vilket inte är så många) ser det inte alls lika mörkt ut.

I Frankrike, där man självklart går vidare till universitetet direkt tar man gärna chansen att hoppa på ett färdigt utbytesprogram, medan svenskar snarare tar ett eller flera sabbatsår för att jobba utomlands tills de kommer på vad de vill göra med sina liv.

Vet inte om jag tycker att det ena eller det andra är att föredra...