måndag 1 juni 2009

Carnet de route - part 2


Road Trip
Vi flög till Phoenix, Arizona. Sedan hyrde vi en bil och den första Arizona-bo vi träffade var uthyrningskillen som sa "Ha alltid körkortet lättillgängligt, om ni blir stoppade av polisen så börja inte rota i väskan. Han kan tro att ni ska ta fram ett vapen och skjuta er. " -Paus- "Welcome to Arizona!"En parentes: Vi upptäckte ett nytt fenomen - biluthyrningskomplexet. Bredvid flygplatsen låg en stor egen terminalbyggnad bara för biluthyrningsbolagen. Alla som kommer med flyg till Phoenix verkar hyra bil, jag tror knappt man kan komma från flygplatsen annars. Det innebär att det har en nästan lika stor byggnad för bilarna som för flygplanen.

Det här är verkligen bilens förlovade land. Vår hyrbil var kanske den största bil jag någonsin åkt i men den var betydligt mindre än några av de monstertruckar som vi såg. Och alla kör så långsamt och laglydigt. De har jättestora bilar med jättemotorer och så ligger de och gnetar i 80 km/timmen.

Från Phoenix körde vi Interstate 17 norrut till Sedona. Ganska snabbt kom vi ut i en sorts landskap jag aldrig tidigare sett. Och så fortsatte det hela resan, jag har nog aldrig sett så många nya, olika typer av landskap som under den här resan. Här var det ett böljande, torrt landskap med små, små buskar som täckte den sandiga och steniga marken. Torrt och kargt, aride. Mest fick det mig att tänka på svenska fjällen, ovanför trädgränsen. Man såg horizonten i alla vädersträck, utan att knappt se ett enda hus och inga träd.

Sen kom vi till Sedona som är mycket vackert, speciellt i vackert väder skulle jag tro. Det finns röda, märkliga klippformationer och tydligen en fantastisk stjärnhimmel. Sedona är ett New Age-näste med kristallbutiker och speciella energier som kallas vortex. Efter ett par dagar inital semesterpanik (se nedan) insåg vi att vi att de där energierna nog inte var något för oss. Och inte regnet heller. Så vi drog vidare.

2 kommentarer:

Jorun sa...

"Sedona is named after Sedona Miller Schnebly (1877–1950), the wife of the city's first postmaster, who was celebrated for her hospitality and industriousness."

Där har man något att sträva efter!

Charlie Truck sa...

Undrar hur industrious man måste vara nuförtiden för att få en stad uppkallad efter sig?