söndag 14 juni 2009

Thank you for the music

Bland alla de andra medelåldersåkommorna jag fått på senare år finns också dålig musikkoll. Förr, jag gissar innan barnen, tyckte jag jag hängde med hjälpligt, eller jag köpte iallafall skivor. Ibland tom till fullpris. Visserligen blev min skivsamling kallad "en typisk tjejsamling" av en mig vid tillfället närstående man men jag hade iallafall skivor som hade mindre är tre år på nacken. Med tjejsamling tror jag han menade att jag hade de självklara skivorna av de självklara artisterna, inget nerdigt insnöanade på en husgud alltså utan en Neil Young (Harvest), en Joni Mitchell (Blue), ett par Springsteen (The River och Born in the USA), ett par U2, Eurytmics, Radiohead etc. Och så en unpluggedversion av nästan samma artister och en generande mängd samlingsalbum.

Sedan kom då barnen och med dem en konstant ökad ljudvolym i mitt hem, även utan att stereon var på. Och jag slutade nästan lyssna på musik. Så fort det blev så tyst att det hade varit värt mödan tyckte jag det var så skönt att jag hellre njöt av tystnaden.

Nu börjar jag så smått komma ur det här komastadiet och tittar mig yrvaket omkring i en helt ny musikvärld, både var gäller artister och tillgänglighet. Jag som dessutom bott så länge utomlands att jag blandar ihop Håkan Hellström och Patrik Isaksson och fortfarande tror att Kent är det hetaste som finns och att Sophie Zelmani är det Sverige har att bjuda på vad gäller singer-songwriters. Så när jag ska välja blir jag helt ställd.

Dessutom undrar jag om ni fortfarande köper CD's? Jag har köpt lite på iTunes men det känns så bökigt när man byter dator och iPod, dessutom kan vi inte koppla mp3 till vår "bra" stereo, bara mindre högtalare. Och även om vi kunde det blir väl kvaliteten sämre? Och så gillar jag att ha CD'n , ungefär som jag gillar att ha böcker. Men CDs är ju dyrt och svenska artister får jag inte tag på här.

Så ge mig mig lite tips tack!


(Jag försökte hitta klippet där kompisarna försöker övertyga huvudpersonen att det är omöjligt vara intresserad av en tjej som gillar Simple Minds, men det kanske bara var med i boken?)

7 kommentarer:

Bengt O. sa...

Patrik Isaksson är väl en höjdhoppare?

Anonym sa...

Jag är total musiknörd med faiblesse för singer/songwriters. Vill du ha tips på bra svenska eller bara bra artister rätt och slätt? Bra svenska först och främst, då:
- The Tallest Man On Earth
- Christian Kjellvander
- Christopher Sander
- Ane Brun (är visserligen norsk men bor i Sthlm, så hon får slinka med här)
- Nina Ramsby/Martin Hederos
- Theresa Andersson
- Sofia Karlsson
- Isolation Years

... och apropå Norge, några riktigt bra norska:
- Madrugada
- Christel Alsos
- Maria Mena
- Thomas Dybdahl

... och två danska!
- Tina Dickow (kallar sig Dico i utgivningen utanför Skandinavien)
- Claus Hempler

Kanske räcker ett tag?

Charlie Truck sa...

Bengt O - Som alltid vann Superstartävlignarna!

Suziluz - Tack! Verkligen, jag känner nog bara till hälften av de namnen. Vad gäller norska artister lyssnade jag på Kari Bremnes förr i tiden, alltså typ 1991...

Charlie Truck sa...

Bengt O - Det var ju Kjell Isaksson, och sporten var stavhopp!

Bengt O. sa...

;-)

Sofia sa...

Anna Ternheim också, glöm inte henne. // Sofia

Charlie Truck sa...

Jag skulle faktiskt gått på en konsert med Anna Ternheim här ikväll, men biljetterna var slut
:( Hon lanserar en ny skiva här i höst, ska bli kul att höra.