söndag 31 augusti 2008

Gustav

Istället för att vänta på McCain väntar nu alla på Gustav. Vi tittar fortfarande på CNN och ser att Anderson Cooper, som nyss satt i rutan 24 timmar om dygnet på demokraternas konvent, har bokat om sin flygbiljett från St Paul till New Orleans där han står i T-shirt och rapporterar direkt från the French Quarters. Det är exakt tre år sedan Katrina slog till och det känns rätt ödesmättat. Den här gången verkar de vara lite bättre förberedda med massiva evakueringar, utegångsförbud och stora polisiära insatser. Republikanerna har tom ställt in sitt konvent imorgon. Alla hukar och väntar, metrologerna har ersatt de politiska analytikerna som TVs starkast lysande stjärnor. Vi ser den där orange-gula snurran på kartan komma närmare och närmare kusten och försöker föreställa oss hur det ser ut på marken.

Imorgon är det Labour Day, en av dessa obskyra amerikanska helgdagar, det är det officiella slutet på sommaren, la rentrée infaller på tisdag. Skolor startar, filmer och pjäser har premiär och affärerna har rea. Däremot har ingen talat om för vädret här att det är höst. Ingen orkan i sikte utan strålande sol och runt 30 grader åtminstone tom torsdag.

1 kommentar:

Beatrise sa...

Hej! Jag sökte på kattvagn och fickupp en ursnygg rosa som är lagom stor. Då kom även din blogg upp.. undrar om du vet något om den kattvagnen, är grymt intresserad av den. svara gärna i min blogg. chamberlains.blogg.se