onsdag 20 augusti 2008

Charlie modebloggar

Vi kom ju hit med bara våra resväskor och eftersom vi inte vet när resten kommer var vi tvungna att få plats med lite höstkläder också. Det är bara det att jag tror jag bara sett två dagar under 25 grader celsius sedan den första juli. Helt underbart, men nu börjar jag seriöst tröttna på de två sommarklänningar, en kjol och ett par shorts som jag har bytt mellan varenda dag. Till detta har jag fyra, fem Petit Bateau-linnen i olika färger. Världens bästa linne: stadig men mjuk bomull, lagom urringning, inte genomskinliga, BH-banden syns inte (mycket), finns i en massa färger, kostar 10€ när det inte är rea. Petit Bateau är egentligen ett barnklädesmärke men har bra underkläder, t-shirts och nattlinnen för vuxna. Om ni kommer till Paris strunta i Chanel och Dior och åk till närmsta Petit Bateau-butik! Barnkläderna är lite dyra men jag brukar köpa presenter där (dvs jag unnar andras bebisar det jag inte unnar mina egna...).

Men nu har jag tom tröttnat på mina fantastiska franska linnen. Ibland försöker jag med jeans, gympadojor och tröja men jag får alltid värmeslag efter ett par timmar och får gå hem och byta till samma gamla kjol. Jag kunde väl köpa kläder, men det finns knappt några sommarkläder i affärerna längre och jag är mer sugen på fina yllekjolar och höstjackor än sladdriga sommarkläder. Att livet alltid ska vara så komplicerat!

Annars är allt bra, stressen är över, dottern har fått förskoleplats. Efter att ha skrivit in henne på en skola långt bort i tjotahejti lyckades vi byta till en skola som ligger 150 meter hemifrån. Trevlig personal, fina lokaler (i synnerhet efter att ha sett ett ställe som inte hade ett enda fönster, det såg ut som en stor lagerlokal!), relativt hög personaltäthet, lagom ambitiösa aktiviteter och tre klasskompisar som pratar franska! Det känns jättebra, förutom de självklara logistiska fördelarna finns ju nu möjligheten at få lite kompisar i kvarteret. Skolan börjar 2:a september - stay tuned for further updates!

2 kommentarer:

Jorun sa...

Jag fattar bara inte grejen med att ha en damavdelning med 18 år som största storlek! Oceaner av tid och en rätt många kilon skiljer mig från min artonårsdag, och så är det väl ändå för fler än för mig?

(Det slår mig att jag som brukar ligga kring 42-44 faktiskt har exakt åldersrelevant storlek, men jag hade inte tänkt gå högre än så på klädskalan...)

Jag får kanske titta en gång till på Petit bateau nästa gång jag åker till Marques Avenue och fyndar nya stora kläder åt bönstjälkarna där hemma. Vem vet, kanske finns det någon storlek som heter 18+++...

Charlie Truck sa...

Jag vet jag retar mig också på det där, jag vet inte om det är för att det ändå är en barnaffär? Expediterna har förklarat för mig at 18 år=40-42, 16 år 38-40. Men de borde ha större storlekar. Jag är fransk 42 ungefär och 18 funkar fint. Trikå är ju töjbart:)