onsdag 6 augusti 2008

Det bidde bara en tumme...

Nu har jag fyra påbörjade inlägg i draftläge. De är skittråkiga. Ett handlar om Dora och att hon här pratar engelska där hon i Frankrike pratar franska och spanska där hon i Frankrike pratar engelska och att jag antar att hon i Sverige pratar svenska istället för engelska och engelska istället för spanska? Och varför repeterar denna skrikande tvådimensionella färgblinda seriefigur alltid femton gånger ord på språket barnen redan kan istället för på språket de ska lära sig? Sac à dos! Sac à dos! Backpack! Backpack! Sedan kom det någon fundering om den globaliserade barnkulturen/konsumtionen.

Ni ser, helt opublicerbart.

Jag hade ju tänkt att efter en sommar med högst ojämn interntaccess och även, måste jag erkänna, allmän blogglusttorka, skulle jag spruta ur mig tankeväckande och spirituella inlägg när jag väl var installerad här on 18th streeth.

Ähum.

De svenska debatterna (debatten?) har jag helt tappat bort. Inte ens när jag var i Sverige läste jag tidningarna ordentligt. Om man inte ville läsa om Engla-rättegången eller Kallur-skador fanns det ingenting kvar av tidningen förutom TV-programmen (oh, brittisk deckare, surprise!). Och jag ville absolut inte läsa om Engla-rättegången eller Kallur-skador. Så jag läste Falu-kuriren där man toppade ettan med "Gravid fick stå på buss!". Jag har inte så mycket att skriva om det heller.

Hur är det här då? Jotack, bra. Jag lever lite Nanny Diaries-liv med barnen: går på museum och utforskar stadens parker. Det är fortfarande runt 30 grader varje dag så idag ska vi nog leta reda på en simbassäng. Har inte så mycket att skriva om det heller.

Om sanningen ska fram är det nog så enkelt att jag inte tänker så många tankeväckande och sprituella tankar just nu.

3 kommentarer:

Jorun sa...

Säger Dora "Ryggsäck! Ryggsäck!" i alla avsnitt eller har den enda gång hon gjorde det satt outplånliga spår i min minnesbank?

Lyckligtvis har mina pojkar alltid för stora för Dora och Byggare Bob, oavsett språk. De gillade Dexter (inte DEN Dexter, den tecknade på Cartoon Network!), Pinkie & the Brain (har glömt vad de heter på franska) och de galna kackerlackorna. Alla de här figurerna pratar franska i min minnesbank, men det var väl taffliga dubbningar alltihop?

Numera är det Simpsons, Family Guy och South Park som gäller och då händer det ibland att man saknar glada tillrop om ryggsäckar...

Charlie Truck sa...

Ryggsäcken har någon slags central funktion för de skriker om den i varje avsnitt. Kackerlackorna känner jag igen, de är rätt absurda och lite kul, Dexter har jag ingen aning om vem det är.

Jorun sa...

Den ena Dexter (som 13-åringen försöker titta på när vi inte märker det) är massmördare och rättsläkare eller något liknande. Den andra är en tecknad vetenskapsman på ungefär åtta år med ett enormt laboratorium dit han drar sig tillbaka när tillvaron blir allt för svår.