tisdag 8 januari 2008

Teasing

Jo, jag är kvar men tiden räcker inte riktigt till just nu. Men om jag hade tid skulle jag skriva om:

- Klimathotet. Jag har nog inte skrivit ett dugg om det vilket ju är skamligt. Nu pågår diskussioner här och där om det personliga vs. kollektiva ansvaret vilket jag skulle vilja kommentera. Och konsekvensanalysen, vad händer i tredje världen om vi bara konsumerar närprodukter? Men en sådan fråga kräver ju ett genomtänkt inlägg och då måste jag få tid att tänka först.

- Den här artikeln i DN. Stackars, stackars, stackars alla småbarnsföräldar i Sverige år 2008. Sådana här artiklar får mig bara att vilja muttra "Tror ni morsorna och farsorna i Tschad är pigga eller? Eller de som sitter på en sunkig flyktingförläggning och väntar på besked? Eller Barak Obama och hans fru?" Men det är ju orättvist förstås. Jag är väl bara avis för att jag inte har rätt till VAB.

- Att det definitvt var fler klackskor än stövlar på perrongen i morse.

- Just Obama, och varför jag blev så glad att han vann i Iowa trots att jag knappt vet ett smack om hans program. Och varför jag så gärna vill att han ska vara bra och önskar att Hillary vore bättre än hon verkar. Bara för att han är svart och hon kvinna. Vad säger det om min människosyn egentligen?

- Att min son som inte ens fyllt sju fått sitt första betyg. Och så lite mer om skolan förstås, igen.

- Att jag trots att jag egentligen tycker att politiker får ha i princip vilket privatliv de vill, bara det är lagligt, ändå funderar över vilket som är värst: en president som övertygar sin fru att stanna sex månader efter valet trots satt de båda levde helt andra liv vid sidan av, eller en som varit ärlig hela tiden vilket betyder att han beter sig som en 14-åring ungefär (idag vill jag gifta mig med Carla men förra veckan ville jag ha tillbaks Cecilia).

- Om det är så att det är randomfeaturen på min ipod som bestämmer mitt dagshumör? Pendeltåg till Earth, Wind and Fire - sprudlande positiv och energisk, Tomas Andersson Wij - melankolisk och slö.

- Att de glömde skicka med sås till min hämtsallad. Tomat, gurka och rivna morötter utan sås. Tidsmaskin till 1980.

- Varvid följdtanken kom: de där ursnygga killarna i 9b har nu hinnit bli 45 år. Vad ska vi göra åt det?

Det här skulle jag skriva om om jag hade tid alltså, framförallt om killarna i 9b.

2 kommentarer:

Jorun sa...

Jag ser fram emot alla inläggen, men om vi är en minsta lilla bit lika varandra kommer de nog aldrig att dyka upp...

Jag gissar att vi får höra mer omklimatet och skolan, resten är nog redan sagt nu (men det finns förstås en möjlighet att du är olik mig!).

Kanske återkommer ändå Sarko och hans nya, det är ju ett svårsläppt ämne. Lite pikant att Ségo försöker sno sin exmans jobb - för visst är det vad hon kampanjar för nu? Och vad gör Cecilia?

Här finns för övrigt en häpnadsväckande artikel till om hur komplett omöjligt det är att ha barn: http://sydsvenskan.se/inpalivet/article291485.ece

Charlie Truck sa...

Ja, på sig själv känner man andra... Det här var förstås bara ett slappt sätt at slippa skriva alla inläggen!

Mest sugen är jag nog på föräldradebatten även om den körts ett antal varv redan. Men den är så helt olik någonting man finner i resten av Europa så det är intressant!