söndag 13 september 2009

Fashion!

Alla fotade tjejen till höger, hon kanske är den nya Linda Evangelista? (jag kan bara namnen på modeller som är över 40).

Det är New York Fashion week igen. Gatan är full av för unga tjejer på för höga klackar som köar för att komma in på den ena eller andra visningen eller festen. Och så en massa fotografer som fotar tjejerna. Taxibilarna köar och tutar utanför vårt fönster.


Själv har jag bara varit på rätt tantiga Macy's och shoppat med min mamma. Hon köpte en grej, till sig själv för en gångs skull. En tröja som kostade 70 dollar men när hon skulle betala fick hon den för 8 dollar. Expediten mumlade att den nog var nedsatt med 75 % (vilket väl inte alls blir 8 dollar?) antagligen var det något fel i datasystemet och hon var för lat för att kolla. Eftersom inget annat blev en lika bra affär köpte vi inget mer, logiskt va? Lunchen på Starbucks var dagens dyraste utgift.
På Macy's har de en avdelning där man kan lämna in sin trötta man.

Jag har blivit så dålig på att köpa kläder, jag orkar aldrig prova och jag blir så trött av allt folk och kanske en annan dag? Här finns ju fantastiskt mycket affärer och kul grejer, mycket utförsäljningar och reor och jag gillar kläder, det är själva shoppingmomentet som förlorat sin charm.
De här killarna är lika förtjusta som jag i att shoppa.

Det är ju nu man borde kolla in vinterstövlar och höstbyxor, innan allt är slut. Och gå igenom strumplådan. Jag gillar att ha klänng och kjol med stövlar på vintern, använder nästan bara ogenomskinliga svarta, bruna eller grå strumbyxor. Men strumbyxlådan är ett svart hål. Det hjälper inte hur många par jag köper, det känns alltis som om alla är noppiga eller har hål på tårna när jag ska ha ett par. Dessutom ser man så dåligt eftersom alla är svarta, de ser likadana ut tills man fått på sig dem och ser nopporna. Jag lovar att ingen på Fashion week har noppiga strumbyxor (om det inte är meningen).

Varför sparar man dåliga strumbyxor istället för att slänga dem på en gång? Svara på det den som kan.

5 kommentarer:

S sa...

Ja, men annars äger jag ju inte ett enda par...

Charlie Truck sa...

Nej, jag vet. Och ett litet hål på tån gör ju inget när man har stövlar (tills man kommer hem till någon och måste ta av sig stövlarna vilket ofelbart inträffar om man har hål). Suck, det är jobbigt att vara människa ibland!

S sa...

Ja, ibland är det extremt påfrestande!

Jorun sa...

Ja, hur går det till? Jag sorterade min strumplåda för någon vecka sen och jag har i runda slängar hur många par som helst. Men inga som är rätt när jag behöver dem. På fredag kväll skulle jag till ex vilja ha ett par skotskrutiga röda, det vet jag redan nu, men jag vet också att jag inte kommer att hinna skaffa eller ens kunna hitta ett par innan dess.

Lite behagligt är det trots allt att det blir strumpbyxväder igen.

Charlie Truck sa...

Ja det är ett mysterium, men jag håller med Jorun, der fram mot strumbyxväder. Här har vi forgarande 25 grader och strålande sol.