söndag 17 februari 2008

Tysta timmen

I vår familj har vi inte roliga timmen, vi har tysta timmen. Den borde pågå när detta skrivs och är en kvarleva från den tiden barnen snällt sov middag. Numera sover famlijefadern fortfarande gärna, 7-åringen somnar på 2 minuter om han bara ligger still i sängen tillräckligt länge och 4-åringen somnar bara om hon är helt utmattad. Famljemodern sover aldrig, det är det som är hennes hemliga superkraft.

I vilket fall så är det meningen att under cirkus en timme efter lunch på helgerna så är alla tysta, om man inte sover läser man eller gör annan tyst aktivitet på sitt rum.

Famljemodern passade idag på att tramsa med youtube-klipp från gamla melodifestivaler. Plötsligt fick hon av någon märklig anledning för sig att höja ljudet för att riktigt kunna njuta. Inte bra. Vad tror ni straffet blir för att ha väckt upp hela familjen? Ursäkten "men det är ju ABBA" känns lite tunn.

2 kommentarer:

Jorun sa...

Vakna ungar! Det är Svensk Kultur på mammas dator!

Jag känner delvis igen mig i din superkraft, jag tycker faktiskt riktigt illa om att sova på dagtid. Jag vaknar liksom aldrig till igen. Däremot försöker jag vänja mig vid att sova mer på nätterna - just nu sover jag mindre än jag borde och behöver.

Charlie Truck sa...

Sova är skönt och bra för hälsan, men jag föredrar att gå och lägga mig tidigt framför att sova när det är dagsljus. Dessutom får jag en timme alldeles för mig själv, det är inte det sämsta!

Det är något väldigt tryggt över att vara vaken och "vaka" över sin familj som ligger och sover.