måndag 18 februari 2008

Kompisar från förr tittar fram

Välkommen till:
Påskliljor - 2
Pingstliljor - 5
Krokusar - ett tiotal
Rosenskott - massvis.

Våren har satt igång i trädgården och givetvis har det nu blivit svinkallt. Vackert och soligt, men knappt över noll på morgonarna.

Och plötsligt blev alla så trötta. Vi har knappt orkat utanför tomten på hela helgen. Men vi livades upp av sex 7-åringar som spelade fotboll, åt födelsedagstårta, hade legorymdfarkosttävling och gick på skattjakt. Sedan gick jag och lade mig klockan 22. När jag tänker efter har jag nog somnat innan klockan 23 de senaste tre kvällarna. Jag har helt enkelt gått i ide. Det känns lite sent, i februari ska man ju dricka sitt kaffe på uteservering och köpa vårkjolar. Det är ju det som är hela poängen med att bo här och inte i Lycksele!

6 kommentarer:

Jorun sa...

Och här sitter jag och tittar efter jobb på Lyckseles breddgrader.

Rub it in...

Charlie Truck sa...

Men det är ju det jag säger, man kan ju lika gärna bo i Lycksele för idag krävde Parisvädret Canada Goose-jacka (ok kanske inte för en Lycksele-bo, men jag frös!).

Är inte Lycksele ett jättemärkligt ortnamn på tal om ingenting alls?

Jorun sa...

Det heter naturligtvis så för att alla där är så vanvettigt lyckliga! Jag minns mina tre gymnasieår som ett enda stort skimmer av ljust välbefinnande. Vi bara log.

Eller kanske inte hela tiden.

Jag tror att det antingen är en försvenskning av ett samiskt ord eller att det är selet i Umeälven som gör en lycka, en ögla/slinga, där.

Charlie Truck sa...

aha, nu har jag lärt mig något idag!

Jorun sa...

Det gamla samiska namnet var Lyksälie men jag vet inte vad det betyder.

Eftersom det är en gammal marknadsplats kanske det betyder Lyxstället eller Lyxfjället eller nåt. ;-)

Charlie Truck sa...

Life de Lycksele helt enkelt!