fredag 7 maj 2010

Fördel med att bo i (små)stan del 1.


Man kan ta sig en kaffe på torget i solen den där timmen mellan 4.30 och 5.30 efter skolhämtningen.  (Iallfall så länge man inte jobbar, sedan får väl den berömda barnflickan njuta av solen istället). Torget där det finns en stor matmarknad tre gånger i veckan och de annars placerar ut några bortkomna palmer runt fontänen. Jag skulle ju föredragit rejäla plantaner men man kan inte få allt.

Dottern cyklar  runt, runt, runt med nyfunna cykelkomisar. Sonen är lycklig att få en timme ifred ensam hemma och själv kan man lyssna på veckans This American Life i fred. Denna vecka handlar det om urbana myter som visar sig vara mer sanna än man kunde trott. Den andra delen av programmet handlar passande nog om invandrare, och om hur flyktingar som väntar i läger i exempelvis Afrika hör de mest osannolika historier om USA. De ser Hollywoodfilmer men vet att det ju bara är film. Och så när de kommer till USA så är myterna sanna. Det finns människor som sover med katten i sängen! Det finns hemlösa vars barn inte tar hand om dem! Det finns män som är gifta med varandra! Man kan se män och kvinnor som pussas på stan! Folk har julgransbelysning över hela huset! På tal om olika kulturer och olika seder igen då.

Annars är det ljuvligt vackert här just nu men det har blivit väldigt kallt. Sol men snålblåst och under 15 grader. Men i trädgårdarna är det fest. Blåregnen stömmar över stenmurarna, syrenerna  är tunga av blommor, allt är grönt, grönt, grönt i tusen nyanser. Vår trädgård är i jämförelse väldigt modest men när vi kom från Sverige hade vi fått en liten miniköksträdgård iallafall. Och en syren det har vi.

2 kommentarer:

L-G sa...

Haha, under 15 grader. Här är just nu 4 grader över noll och jag har beordrat ut hela familjen till ved-huggning idag... kan bli tufft.

Charlie Truck sa...

Tror du man kan få tillbaka maj på garantin?