tisdag 16 december 2008

Idag är det snöslask här

Vädermaskinen verkar ha gått sönder. Jag pratade precis med Elena på ett Callcenter i Tulsa. Medans vi väntade på att mitt kreditkort skulle clearas så berättade hon att de hade haft 80 F (27 C)grader igår men att det hade sjunkit till 52 F(11 C) idag. Annars så meddelade hon att hon inte skulle åka hem till Idaho över jul men att barn, barnbarn och barnbarnsbarn skulle komma på besök i januari. Hon frågade om jag var mormor än, jag undrar vilken ålder min röst har egentligen?

3 kommentarer:

Jorun sa...

Börjar du begripa alla nya måttenheter?

Får man sin förstfödda vid 20-21 och om han eller hon fortsätter på samma sätt, då kan man ju utan problem vara mormor vid min ålder (43). Nu hoppas jag det dröjer tills jag blir pensionär ungefär.

Hanna sa...

Jag tänkte spontant, liksom Jorun, att det beror på hur gammal man förväntas vara när man får barn. Antagligen sa frågan mer om Elenas familjeförhållanden eller sociokulturella bakgrund än om din rösts ålder. Även om pensionsåldern är högre i USA, så antar jag att hon var närmare 60 än 90, där 90 är den ålder då jag gissar att mina första barnbarnsbarn kommer.

Charlie Truck sa...

Jo det stämmer ju, det var bara så överraskande at få den frågan helt appropå av en callcenterdam: Är du mormor? Annars brukar jag ju få frågan om jag har barn. Det kändes lite som en milstople!