måndag 7 maj 2007

Flyttfåglar


Våren är här och nu har de krupit fram ur sina gömslen - cyklisterna. Varje söndag långt in i oktober gör de landsvägarna livsfarliga över hela landet. De är obegripligt många och lätt igenkännbara på sina gula, röda, eller flourecerande gula jackor, tajta cykelbyxor, blanka, svettiga flintar, stenhårda lårmuskler och bulliga trivselkaggar. De är till 90% hanar och har bara ett mål -framåt och det fort (för sen blir det lunch!)

Stavgångarna med sina beiga och marinblå vindtygsjackor häckar dock inte på dessa breddgrader utan siktas bara norr om Bornholm.

3 kommentarer:

Jorun sa...

Nja, här i de mer germanska hörnen av världen finns stavgångarna också. Både de målmedvetna i goretex och de försiktiga med gubbkeps och Promenadskor.

Hälsningar från Luxemburg!

Charlie Truck sa...

Aha, där ser man. Vad bra med en utsänd ornitolog i varje land,tillsammans borde vi kunna göra jämförande pan-europeiska studier om både folk och fä!

Välkommen förresten, brukar läsa din blogg!

Karin sa...

Har heller inte sett några i Paris, stavar alltså-

En gång ett lite förvirrat gammalt par som knogade på med stavar i den lilla provensalska byn som ligger på en brant sluttning och bara är rullande stenar och taggiga växter.
De talade svenska.