torsdag 18 februari 2010

FDay -2

Posten för eftersänding -check,
Frälsis med 2 kassar urvuxet -check,
läkarbesök -check,
kemtvätten -check,
UPS med Amazonretur -check,
apoteket -check,
skicka papper till skolan i Frankrike -check,
mutlunch på Mc Donalds -check (för att muta uttråkade barn alltså)
ringa samtal som glömts bort i tre dagar -check,
rensa medicinskåp -check,
svara (försenat) på ett antal email -nja,
packa åt barnen -har tagit fram väskorna,
packa åt mig själv -nattens projekt.

Ungeför så här ser mina dagar ut sedan någon vecka tillbaka, dessutom leker jag soccermom och har kompisar över på playdates i parti och minut för att kompensera bristande sportlovsaktivitet.

Någon sa att en flytt är det mest stressande man kan vara med om förutom en nära anhörigs död. Det tror jag inte ett dugg på. Jag tror att arbetslöshet, skilsmässa, sjukdom plus en hel massa annat är mer stressande. MEN visst är man uppe i varv. På fredag kommer flyttgubbarna och vi flyger på söndag. Allt kommer ju att gå bra, det gör ju det till slut för det mesta. Det värsta som kan hända är att man glömmer avboka någon grej eller missar att ta med sig något men det mesta går ju att köpa-fixa på annat sätt.

Precis som sist flyttar vi ju snabbare än vårt bohag. Sist fick vi vänta fem månader på flyttlasset men den här gången hoppas vi att det bara ska ta sex veckor. Vi har packat ska packa en resväska med lite köks och hushållsgrejer och så ska vi låna på plats. Det gör mig inget att campa lite, det svåra är att komma ihåg vad vi måste ta med oss i väskorna, papper och sådant an kan behöva för skola och den franska byråkratin.

Men på det hela taget känns det okey nu. Det känns skönt att vi åker snart, väntetider är aldrig bra, nu vill jag boa in mig på nya stället, skaffa vanor coh lära mig hitta.

Men nog kommer vi att sakna den här crazy stan.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Det är snabba svängar i USA! Det låter åtminstone inte som ni haft uppsägningstider på tre månader att ta hänsyn till.

Är det lätt för barnen att komma tillbaka till en fransk skola mitt i läsåret? Administrativt lätt, menar jag då. Är det samma skola/skolor som tidigare?

Charlie Truck sa...

Nu är ingen av oss uppsagd. Min man har blivit transfererad inom sitt företag och jag har sagt upp mig. Men du har rätt! Ofta går man på dagen både då man blir uppsagd-säger upp sig. Du vet de är då de packar sin kartong och går genom hela kontoret, mans ser det ofta på film även om det nog inte alltid är lika dramatsikt. Jag sa till 3 veckor innan jag ville sluta, med risken att de hade kunnat säga till mig att inte komma tillbaka dagen efter. Men de var snarare tacksamma att jag stannade ett litet tag och lämnade över, vilekt också kändes mycket bättre för mig!

Men visst har det gått snabbt, samtidigt kanske det är som att dra av ett plåster, lika bra att få det gjort istället för att dra ut på avskedet?

Ang. skolan så ringde vi kommunen. Sonen fick plats enligt carte scolaire, alltså i närmaste skolan, dottern får gå i en anna skola till sommaren. Men de ligger rätt nära. De enda papper som behövs är bevis på vaccinering, och lägenhetskontrakt.

Hanna sa...

Uppsägningstiden jag tänkte på var ju just den som gäller då man säger upp sig själv.

Jag har för övrigt starka minnen från mitt exjobb på sex månader i USA vad gäller uppsägningar: Jag fick tillfälle att se ett par personer packa sin kartong. Personalchefen konstaterade krasst att det var bäst att säga upp folk på fredagar, så hann kollegorna glömma incidenten tills efter helgen. Jag glömde inte.

Skönt att det funkar så smidigt med skolan. Hoppas att det går lika smidigt för barnen att komma in i sina nya skolor!

Charlie Truck sa...

Vad jag förstår finns inte uppsägningstid åt det hållet, vill man gå så går man bara. Men visst är det märkligt, åt båda hållen, och väligt konstigt för kollegor som inte hinner säga hej då och som måste ta över oavslutade arbetsuppgifter.

Fok byter jobb ofta här, hea inställningen är lite annorlunda, lojaliteten mindre åt båda hållen tror jag. Rätt trist men å andra sidan är arbetsmarkanden flexiblare. Lättare att få jpbb om man inte passar in i mallen. T ex tror jag ålder spelar betydligt mindre roll här, man är aldrig för gammal (folk jobbar ju också mycket längre, man ser ofta 70+ åringar i full fart).