onsdag 7 oktober 2009

Nu blir det bilddagbok igen


Vi har varit och hälsat på Ängeln igen. För en dryg vecka tag sedan var det Yom Kippur och skolan var stängd. Högtidsdagarna avlöser varandra, veckan innan var det Rosh hashana och Eid al-Fitr (så säger man tydligen på svenska, på franska heter det Aïd el-Fitr och på engelska Eid ul-Fitr. Nästa helg är det Columbus Day och då är skolan stängd igen.

Nåväl, sommaren verkar vara oändlig i år och på Yom Kippur gjorde vi en tur till Central Park efter att ha hämtat nya pass till barnen på franska konsulatet som ligger precis bredvid.

Visst är hon fin?

Och hon med!


Tydligen är Yom Kippur Korean Wedding Day. Jag tror att de är koreaner iallafall. På en halvtimme såg vi tre brudpar med följe.

Alla hade samma upplägg: en brud i avancerad gräddbakelseklänning, en brudgum i något vitt frackliknande och konstig frisyr, ett par finklädda vänner som best man och tärna, några kompisar i jeans, kortkort och gympadojjor samt en fotograf med avancerad utrustning. Inga föräldrar eller äldre människor över huvud taget. Har de rymt hemifrån?
Här ser ni brudgummen med sina bröllopsgäster, i jeans! Eller så har det inte firat bröllop alls, utan är bara här för att ta foton? Se här hur avanerat ett koreanskt bröllop kan vara (klicka på bilderna för att se ordentligt).

2 kommentarer:

Fransyskan H sa...

Âh. Nu fick jag lust att âka till New York igen! (jag har aldrig varit där, vilket ju inte är klokt när man tänker efter). Vilket fint "rubrik"foto du har hade jag spontant tänkt skriva först och sedan sâg jag det ju längre ned dessutom. Jättefint! Koreanska bröllop, haha. Hade en liknande upplevelse i Buttes Chaumont för nâgot âr sen. Det är konstigt!!

Charlie Truck sa...

Ja, man blir så nyfiken! Speciellt eftersomde var flera sällskoap som såg exakt likadana ut.

New York äv väl värt ett (och flera) besök.