söndag 26 april 2009

Stängt pga solreflexer i skärmen

Det är över 30 grader varmt här och jag orkar inte tänka, än mindre skriva. Vi har besök och invigningsäter frukost, lunch och middag på takterassen och sittar kvar ute till mittinatta utan att ta på någon tröja. Vi fixar grillen, vattnar alla våra nya blommor som växer i rekordfart, letar fram solhattar, säger hej till tigrarna i Bronx Zoo och åker sparkcykel i Central Park. Ikväll ska vi gå på ett bra Steakhouse och jag tänkte fixa pedikyr innan dess för nu är det sandalväder!

Hejhopp!

Uppdatering: Om ni vill smaka de lammkotletter som Sankte Per bjuder köttätarna på till välkomstmiddag vid pärleporten ska ni styra kosan till Old Homestead Steakhouse. Det är New Yorks äldsta steakhouse som fanns här långt innan the Meatpacking district blev trendigt och de "specializes in the four food groups beef, beef, beef and beef". Men lammet går alltså inte av för hackor det heller. Ni vet hur lamkotletter brukar se ut? Om ni tar en sådan kotlett och lägger till fyra rader till så får ni en av deras kotletter. De var alltsa 6-7 cm tjocka - och jag fick tre stycken. Plus ett magiskt potatismos. Ingen av oss tog Kobe-biffen för 200 dollar men Filé Mignonen var tydligen utmärkt. Jag ska testa den ikväll för vi fick med oss en Doggy Bag som räcker till minst en måltid för hela familjen. Sedan gick vi hit och drack Manhattans och jag blev mer och mer lik Miranda ju längre kvällen led. Till slut hade hela håret blivit alldeles rött.

En fundering över saker och tings märklighet: hur kommer det sig att man kan få bättre kött här på restaurant (om man går på en tillräckligt dyr för att de ska förstå vad som menas med "rare") än i Frankrike medans köttet i köttdiskarna alltid är av sämre kvalitet (än motsvarande i FR)?

Uppdatering 2: Ovan skrev jag fört "styra kosan till" och sedan "går inte av för hackor". Det måste vara den gammalmodiga stämningen i restauranten som dröjer sig kvar. Och nu blir det broccoli hela veckan (när vi ätit upp resterna alltså).

2 kommentarer:

fransyskan H sa...

Men hörrudu - takterass i NY lâter ju underbart!

Charlie Truck sa...

Mmm, det är så att säga ovansidan av myntet. Det gör att man står ut med knäppa värmepannan och mössen som hälsar på ibland...