torsdag 11 september 2008

Screenplay till salu

Visst är det här ett perfekt manus till en tv-serie?

Tonarsångest på bondvischan i Alaska. Gilla hockey och jakt eller gå under. Mödrar som bakar pajer och skjutsar till träningar, skriker på domaren och snackar NHL. Fäder som blivit tränare efter att ha varit highschool-stjärnor 20 år tidigare. Morfäder som skjuter en tolvtaggare varje höst, minst. Inte palla trycket och hoppa av både hockey och highschool, få reda på att tjejen är med barn, tjejen med den rika familjen, med politikermamman som just fått ett handikappat barn och ett erbjudande hon inte kan säga nej till. Tjejens brorsa som tackar nej till att komma tillbaka till hockeyn efter en skada för att gå ut i krig.

Ge Gus van Sant manuset. Det hela kan utspela sig på 50-, 60-, 70-, 90- eller 2000-talet (Korea, Vietnam, ett av två Irakkrig, ). I värsta fall går 80-talet också bra, de hade ju El Salvador, Granada.... De två killarna måste spelas av okända ny förmågor som båda får Emmynomineringar. Tänk er en väldigt ung Matt Damon, Daniel Radcliff kanske? Den gravida tjejen spelas av Miley Cyrus och Mamman spelas av en korsning av Demi Moore och Carola. Morfar av Chuck Norris givetvis och pappan, som är en bitter martyrhemmapappa, av Jakob Eklund.

Man får följa grabbarna, en på hemmaplan som arbetslös tonårsförälder, en i krig. Mamman som kämpar med politiska skandaler och en familj i turbulens, pappan, som inte riktigt vet vad hans roll är och som som ger sig ut på snowmobilräder när han blir för frustrerad (i ett dramatiskt avsnitt går han nästan under i en snöstorm medans Mamman sitter i krismöte med Pentagon). Dottern som får en ljuvlig bebis men som i hemlighet vill studera biologi och forska på stamceller.

Hur det går? Det får vi se!

2 kommentarer:

Jorun sa...

Wunderbaum!

Plocka nu genast ner det här inlägget från bloggen och skicka det till HBO. Jag tror det är Emmy-priser de får, dina unga stjärnskott, annars är det klockrent.

Charlie Truck sa...

Det har du rätt i, jag har ändrat det nu så ser det snyggare ut.

Jag blev helt i gasen av det här, det är hur lätt som helst att hitta på grejer som händer den här familjen. Jag undrar om vi inte ska starta ett medieimperium direkt, tidning och tv-bolag?