tisdag 22 mars 2011

Kall vår

Det tycker jag är en snygg boktitel, låter som svenskt 30-tal. Fast det skulle kunna vara en Läckbergdeckare förstås.

Här skrapar man bilrutorna på morgonen (jag kommer att få akta mig från att enbart blogga om min pendling, som ni märker är jag något obsessed vid ämnet) och sedan äter man lunch i sol på terass. Det blommar överallt, det är vita, gula och rosa molnskyar i trädgårdarna och dofterna börjar komma. Men nog sitter det långt inne i år, det gör visst ondare än någonsin att knopparna brister.

Här kommer en bild på vår söndagseftermiddag så att ni ska förstå att ROI på pendlarmilen nu blir bättre för var dag som går. Äntligen är det en fördel att ha trädgård, hitintills har den mest nyttjats av hunden. Äntligen börjar barnen leka med kompisar på gatan, äntligen är det ljust när man kommer hem så man vågar sig ut.

Just nu väntar jag på tårta. Jag fyller år i morgon (vad ska man ha en blogg till om inte att fiska efter gratulationer?) men tar tåget redan vid 5.30 för två dagar tjänsteresa så det får bli kalas i kväll. En fördel med att ha barn är att någon verkligen inser betydelsen av att man fyller 46. Dottern har fixat och pulat med hemliga projekt i sitt rum i över en vecka. Jag förväntar mig något med väldigt mycket, ja rent ohemula mängder tejp. Alla hennes projekt kräver ohemula mängder tejp, det är ett mysterium var all denna tejp verkligen tar vägen?

Nu är klockan snart åtta och ingen har ätit middag och vad jag förstår av köksljuden är tårtan inte riktigt klar än. Det blir nog en bra soppa med tre kockar!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen då. Själv pysslar och pyntar Elvaåringen inte det minsta inför min födelsedag, men det kanske kommer när han blir äldre. Eller inte
HeMo/Messerschmitt/Vän av ordning

Fransyskan H sa...

Gratulerar pâ födelsedagen!

annannan sa...

Hjärtliga gratulationer. Kanske ska du sätta din dotter i kontakt med Bodil Malmsten. Det verkar ju som den mycket dysfunktionella familjen Tejp skulle kunna finna ny mening i tillvaron genom din dotter.

Hanna sa...

Grattis på födelsedagen. Kul att läsa din blogg igen!

Charlie Truck sa...

Det fungerade ju utmärkt att boosta sina gratulationer här, och så kul att se att några har glömt bprt att plocka bort mig ur rss-läsarna så att ni hittar hit igen!
Tack, tack!

Hemo - som du ser ovan var tioåringen ytterligt oförberedd på min födelsedag (även om han löste det hela på ett kreativt sätt) så jag vet inte om det blir bättre eller sämre med åldern...

Franyskan och Hanna: Tack!

Annanan: Vilken bra ide, de skulle få det bra i hennes kärleksfulla vård!