lördag 11 december 2010

Livet som en rodelbana

I år har vi flyttat två gånger, varav en över Atlanten. Barnen har börjat i tre nya skolor var och har nog haft minst fem olika barnflickor som hämtat i skolan. Maken och jag har fått nya jobb, jag på en helt ny arbetsplats. Vi har tagit lån och köpt hus. Och skaffat hund.

Jag säger som Jorun: Livet, rodel.

Men rodel är väl rätt kul?

fredag 10 december 2010

14 Actors Acting


Årets skådisar, eller skådespelare som definierade filmkonsten 2010, korade av New York Times Magazine, brukar göra en videointervju på deras website förutom papperstidningens porträtt. I år visar de vad de kan, de spelar helt enkelt upp en klassisk filmscen.

James Franco är bäst, eller kanske Michael Douglas? 14 historier berättade på ungefär en minut i svartvitt och utan dialog. Specialkomponerad musik till. Vackert.

En imponerande satsning och ett utmärkt exempel på att även webbaserade magasin kan vara kvalitativa, om de har budgeten och kreativiteten. Och både en fransk och en svensk skådis fick plats bland de 14 bästa!

Å vad jag saknar att äta söndagsfrukost med den här tidningen. En riktigt tjock New York Times, en stor kaffe i pappmugg och ett par timmar i parken i hörnet 17th street och 8th avenue förgyller vilken vecka som helst.

tisdag 7 december 2010

Tredje gången gillt.

Nu lovar jag att det är sista gången (på ett tag) som jag länkar till mig själv. Även denna text är fortfarande giltig, i år fick jag ordning på staken till den 2:a advent och sen har jag inte kommit så mycket längre. Men det blir visst jul ändå.

söndag 5 december 2010

Utsikt

Kalendernostalgin hos Jorun fortsätter. För ett år sedan skrev jag ett ode till oss kontorsråttor. Då njöt jag av den här utsikten på dagarna (fler bilder i länken).


Utsikt 2009


Jag satt i en av världens vackraste skyskrapor, the Chrysler building, här ser man en del av en av örnarna som dekorerar tjugoandra våningen: 


Nu, ett år senare, har jag en mindre spektakulär men väldigt Parisisk vy:


Utsikt 2010



Man ser toppen på Eiffeltornet om man tittar noga!

lördag 4 december 2010

Apropå kalendrar

Titta vilket utmärkt initiativ av Jorun. Återanvändningskalender.  Ingen Scooby Doo så lång ögat når. Så idag har jag skrivit utan att ha skrivit, passar min motsträviga blogghjärna perfekt! Innehållet är mer än någonsin giltigt, förutom att sonen sedan dess har firat en jul i Mexico och en i Vermont. I år blir de i ett nytt hem (igen) och sedan vid Sinais fot.

torsdag 2 december 2010

Dagbok

Inte för att det är någon god ursäkt til att inte blogga men så här ser mina statusuppdateringar på FB ut nuförtiden. Dagens skörd:



Det är den andra december och man skyndar, skyndar till affären för att köpa fula för korta ljus till staken och osannolikt gräsliga adaventskalendrar med Scooby Doo i tomteluva och äcklig choklad. Sedan hastar man hem för att upptäcka att man glömt rubbet på jobbet. Då behöver man "Det susar" på högsta volym. Glad Advent på er!

open.spotify.com
This is a link to Det Susar Genom Livets Strid - Anette Johansson, Ulf Lundmark,…. Don't have Spotify? Get it at Spotify.com – it's free and no invitation is needed!
about an hour ago ·  ·  · Share

‎07.15 Jaga hunden runt kvarteret. 07.25 Aha, en lastbil blockerar isbacken! 07.40 Lastbilen lämnade visst blankis, omöjligt att köra, överger bilen. 07.50 Barnen från Frostmofjällen går till skolan (med mor, utan get). 08.20 Ömma modern halkspringer till stationen. 8.50 Ah, ett tåg! 9.40 Bara 10 minuter sen ankomst! Tre fulla trickar går förbi. 9.45 Sillstår i tricken. 10.00 Sätter mig i kontorsstolen. Heja vintern!



usw....

Lysande Stickan, lysande

Jaha, det här gick ju bra. Det är väl en tre veckor sedan jag skrev sist. Det har nu gått så långt att jag får ont i magen när jag ser bloggerloggan och snart unviker andras bloggar för de bloggar ju HELA TIDEN.

Som körsbärpåmoset vet jag nu också hur Obama kände sig när ha fick Nobels fredpris. För titta vad jag fick av tålamodigaste uppmuntrerskan Fransyskan H:



Så nu vet jag att man blir glad och smickrad även av priser man inte förtjänat (än?), och lite stressad också.

Följande regler gäller:

1 Tacka den du har mottagit priset av.
Tack o Tack Helena! Någon gång (snart) ska jag förtjna det. Kanske snabbare än Obama förtjänar sitt?
2 Kopiera prismärket till din blogg.
Done!
3 Berätta vilka tre författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
Oj, nu gör jag det här fort innan jag hinner fundera för mycket:
Ian - On Chesil Beach (ja, jag vet att jag tjatar!)
Selma  - Jerusalem
Fjodor - Bröderna Karamasov
Det var ju inte speciellt originella val, skulle nogl ika gärna kunnat bli Hjalmar, Joyce Carol och Virginia?
4 Skicka priset vidare till fem mottagare som du tycker förtjänar det.
Talkie Walkie, världens bästa systerblogg! Där är de fyra som skriver så jag tycker den rekommendationen räcker.
Så publicera fort nu, innan jag ångrar mig!