tag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post6347541419137554659..comments2023-10-20T11:25:52.222-04:00Comments on Charlie's view: Babettes gaestebudCharlie Truckhttp://www.blogger.com/profile/09261591999955403886noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-43641374047443614232007-10-26T07:23:00.000-04:002007-10-26T07:23:00.000-04:00Vi köper kyckling direkt från bonden i Normandie. ...Vi köper kyckling direkt från bonden i Normandie. De är stora som kalkoner och smakar fantastiskt. Tom jag som inte är någon gourmet, snarare gourmande, har svårt med snabbsköpsvarianten numera.Charlie Truckhttps://www.blogger.com/profile/09261591999955403886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-57277203624768356812007-10-25T16:38:00.000-04:002007-10-25T16:38:00.000-04:00Nej, men jag har försökt att förklara för motsvara...Nej, men jag har försökt att förklara för motsvarande svensk att det finns BÄTTRE kycklingar i Frankrike. Att europeisk/fransk fågel INTE är proppfull med salmonella. Att det finns "vildhöns" typ. Att all fjäderfä KAN vara innehållsdeklarerad, vad de har käkat, hur de har levt och hur länge - i affären.<BR/><BR/>Ingen tror mig.<BR/><BR/>Ja, detta är en värld som öppnas.<BR/><BR/>Maten i Sverige är lika rotlös som svenskarna själva - och det stör mig.Karin Shttps://www.blogger.com/profile/08238345634670931100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-54679018751460261902007-10-25T04:32:00.000-04:002007-10-25T04:32:00.000-04:00Har du försökt förklara för en svensk över 50 att ...Har du försökt förklara för en svensk över 50 att kokt, svensk vinterskalpotatis inte nödvändigtvis är det näringsrikaste som finns?<BR/><BR/>Matintresset i Sverige känns som en ungdoms- och överklassgrej; ruccola och svindyr olivolja i blänkade poggenpholkök, typ. <BR/><BR/>Det här är jätteintressant, och det finns mycket mer att säga.Charlie Truckhttps://www.blogger.com/profile/09261591999955403886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-38964626155536195122007-10-25T04:25:00.000-04:002007-10-25T04:25:00.000-04:00Det här har jag också tänkt mycket på, och hur mat...Det här har jag också tänkt mycket på, och hur maten ligger så nära språket, tungan.<BR/>Den franska kulturen, säger de ju själva, är just tungans. Språk och käk. Dessutom påstår de att det är vad som kännetecknar alla kulturer, gemensamt kök och gemensamt språk.<BR/>Den definitionen tycker jag känns väldigt fransk.<BR/><BR/>Och hur man aldrig kan få svenskar att förstå att de faktiskt oftast käkar sämre, för det gör de ju.<BR/>Och att svenska råvaror inte alls nödvändigtvis är de bästa på jorden alla gånger.<BR/><BR/>Ja, det är mycket med det här, det är liksom fundamentalt. Fattar man till slut.Karin Shttps://www.blogger.com/profile/08238345634670931100noreply@blogger.com