tag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post3643273516546056748..comments2023-10-20T11:25:52.222-04:00Comments on Charlie's view: I går kvällCharlie Truckhttp://www.blogger.com/profile/09261591999955403886noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-72654222241480270742010-01-02T16:19:07.170-05:002010-01-02T16:19:07.170-05:00Karin,
Jo nyår precis så, lika hetsigt som Midsomm...Karin,<br />Jo nyår precis så, lika hetsigt som Midsommar när man dessutom var tvungen att hitta en fest i skärgården!<br /><br />Matminnen är de bästa minnena. Kassler med annanasringar, ugnstekt falukorv med ost och vad mer? Annanas där med? Kyklinggryta. Inte riktigt tinade gröna ärter och morotskuber. Varma mackor med makrill!Charlie Truckhttps://www.blogger.com/profile/09261591999955403886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-65729223453484898862010-01-02T15:49:52.905-05:002010-01-02T15:49:52.905-05:00Flickor, vi är bestämt lite äldre än de här samman...Flickor, vi är bestämt lite äldre än de här sammanfattarna av tidens gång. Eller också är vi inte journalister.<br />Jag har just konstaterat att jag inte heller gillar sammanfattningar, av samma anledning som du, Charlie.<br />Och dessutom har jag aldrig gillat nyår heller. Också samma anledning. Tror att det har med förväntningar att göra. Man SKULLE ha många vänner och vara bjuden på många partyn på nyår, och det var man inte alltid. Eller så var man bjuden på två och sjabblade så att man inte kunde gå på något.<br /><br />Glace au four hade vi när jag var liten. Liksom Charlotte Russe och ibland Lemon Maräng Paj.<br />Inte samtidigt.<br /><br />Och så klart den där grejen med renskav. Och petit chouxer också (fast det var mamma) med grönmögelostfyllning och sherry. Till soppan.<br /><br />Länge leve sjuttiotalet, skulle jag vilja påstå!<br /><br />Hip hip!<br />Hej.Karin Shttps://www.blogger.com/profile/08238345634670931100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-17742668885184707572010-01-01T21:39:30.836-05:002010-01-01T21:39:30.836-05:00Det kallas tydligen Baked Alaska, vilket ju faktis...Det kallas tydligen Baked Alaska, vilket ju faktiskt make some sense (kan tydligen även heta norvegian omelette)<br /><br />http://en.wikipedia.org/wiki/Baked_Alaska<br /><br />Roligt med påhittat franskt namn, jag undrar vad man säger på norska? Lite analogt med Pain Riche för baguette.<br /><br />Gott är det iallfall, det ingick i vår tonårsmeny, när jag och kompisarna lagade mat. Andra räter var petit chouxer, renskav med grädsås och svamp, hemlagad pizza. Ha rinte ätit glace au four eller petit chouxer sedan 1985 tror jag.Charlie Truckhttps://www.blogger.com/profile/09261591999955403886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2046898166376317021.post-61151771341945442202010-01-01T18:25:37.688-05:002010-01-01T18:25:37.688-05:00Vi hade också en rätt platt nyårskväll. God middag...Vi hade också en rätt platt nyårskväll. God middag, trevligt men inget någon av oss kommer att minnas om ett par månader. Det mest minnesvärda var nog att jag förverkligade barndomsdrömmen om Glace au four* - och att det fungerade så att det verkligen blev varm maräng och kall glass. <br /><br />*Glace au four verkar vara det svenska namnet, Omelette norvégienne det franska. Heter det något kul på engelska?Jorunhttps://www.blogger.com/profile/15190673977738165900noreply@blogger.com